Kim Kruijff

5 tips om een baby te leren eten

Je kindje groeit als kool. Op een gegeven moment is borstvoeding / flesvoeding daarom niet meer voldoende. Tijd voor vaste voeding! Maar hoe begin je? Het geheim zit ‘m in het tijdig en goed laten ontwikkelen van de smaak van je baby. En dit kun je het beste meteen maar goed aanpakken, dus vanaf de eerste hapjes.

Hieronder hebben we 5 tips geselecteerd om van je baby een echte foodie te maken. Lees je mee?

Begin met een oefenhapje

Je kunt haast alle gezonde producten geven die je zelf ook eet. Geef bijvoorbeeld een lepeltje geprakte groente of geprakt fruit. Of wat pap, een beetje geprakte aardappel of rijst. Ook een lepeltje fijngemalen gaar gebakken vlees of gaar gebakken vis is mogelijk. Geef in het begin het liefst eten met een zachte smaak, dan is het verschil met de zoete smaak van borst- of flesvoeding niet zo groot.

Babyservies

Kies voor babyservies. Deze hebben vaak opvallende kleuren, bijzondere vormen en soms zelfs geluid. Bovendien zijn ze gemaakt van zacht materiaal.

Groeten met een zachte smaak

Kies voor groenten met een neutrale, zachte smaak. Bijvoorbeeld: bloemkool, broccoli, sperziebonen, worteltjes, doperwten of komkommer.

Kliederboel

Het is verstandig je te realiseren dat het eten een tijdlang een knoeiboel zal zijn. Je kunt ervoor zorgen dat de rommel niet te groot wordt door een plastic tafelkleed te gebruiken en je kind een plastic slab om te doen.

Eetregels

Eetregels? Wees niet te streng. Start met eetpret :-). Voelen, ruiken, zelfs fijnknijpen of pletten. Het hoort er echt bij. Dit is de eerste stap naar een vrolijke, zelfstandige eter.

Nu zijn wij uiteraard benieuwd hoe het zelfstandig (leren) eten en drinken bij jullie kleintjes gaat!? Schroom niet en laat een reactie achter.