Kim Kruijff

6 Superfoods voor jouw baby

 

 

Iedereen weet dat de juiste voeding tijdens de zwangerschap erg belangrijk is. Gezond eten en de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen is een must. Wanneer het kindje geboren is, dan is borstvoeding voor de meeste wel nummer één qua superfood. Maar voor welke producten kies je als je kindje toe is aan vast voedsel? We hebben een aantal superfoods voor je geselecteerd.

Banaan
Met banaan zit je eigenlijk altijd goed. Bananen zijn zoet en makkelijk te prakken. Ze hebben in vergelijking met ander fruit minder vitamine C, maar wel veel voedingsvezel, kalium en zetmeel. Ook zorgt een banaan voor energie.

Tuinerwten
Tuinerwten zijn rijk aan vitamines en mineralen, in het bijzonder de hoeveelheden vitamine K, C, B6 en foliumzuur zijn groot. Erwten dragen bij aan stevige botten en zijn goed tegen hart en vaatziekten en de aanwezige B-vitamines zorgen voor meer energie. Dus stop die erwtjes maar door het babyhapje heen.

Quinoa
Als we het over een superfood hebben dan staat Quinoa zeker op het lijstje. Wist je dat Quinoa ook erg goed is voor je kindje? Quinoa is rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium. Zeker een aanrader om een babyhapje met Quinoa erin te maken.

Avocado
Een avocado is erg geschikt voor babyhapjes. Een avocado is eenvoudig om te prakken en makkelijk om mee te nemen. Avocado bevat gezonde omega-3 vetten en deze vrucht zorgt ervoor dat vitamines beter opgenomen kunnen worden, dus een stuk avocado in de fruithap doet wonderen!

Zoete aardappel
Ook zoete aardappel is perfect voor een babyhapje. Niet alleen is zoete aardappel zacht, smeuïg en zoet maar zit ook boordevol vitamine C. Daarnaast bevatten ze veel vezels, wat de spijsvertering van je kindje helpt.

Wortelen
Wortelen bevatten net als de zoete aardappel vitamine A. Ze zitten bomvol antioxidanten en zorgen voor een goede ontwikkeling van het zicht van je kindje. Doordat ze net als zoete aardappel een zoete smaak hebben, zal je kindje er zeker van gaan smullen.