Kim kruijff

Zon en baby!

Kijk je er ook zo naar uit, de eerste momenten met je baby in de zon? Niets fijner dan lekker met je kleintje naar buiten te gaan! Maar kijk wel uit. In de kinderwagen ligt je kindje meestal lekker beschut, maar zodra je je kleintje uit de kinderwagen haalt, wordt je baby blootgesteld aan zonlicht. De babyhuid is teer en kwetsbaar en daarom is het belangrijk om deze goed te beschermen.

In dit artikel vertellen we je meer over hoe vaak je je baby met zonnebrand in moet smeren en wanneer je dit het beste kunt doen. Lees je mee?

Uit de zon!

Het beste is natuurlijk om zoveel mogelijk uit de zon te blijven, zeker met kleine kindjes. Maar we weten allemaal dat dit niet steeds mogelijk is. En bovendien, ook in de schaduw is het beter om je te beschermen. De zon wordt namelijk gereflecteerd. Wil je dus ook tijdens de warme en zonnige dagen genieten van de buitenlucht? Bescherm je kindje dan zo goed mogelijk! Kies voor een zonnehoedje, een zonnebril, eventueel UV-werende zwemkledij en een goede zonnebrandcrème.

Wanneer moet je je baby insmeren met zonnebrand?

Tijdens een fietstochtje of bij lichte bewolking vangt de babyhuid al zonnestralen op. Smeer je baby dus altijd goed in, het liefst een half uur voordat jullie naar buiten gaan. Zo kan de crème goed intrekken. Gebruik minimaal factor 30, deze factor biedt voldoende bescherming. Zet je kindje ook altijd een zonnehoedje of petje op. Hiermee bescherm je het gezichtje, nekje en hoofdje van je baby.

UV-werende kleding

Kleding, en uv-werende kleding in het bijzonder, bieden een goede bescherming tegen de zon. Houd er rekening mee dat een wit shirt gelijk staat aan een lage beschermingsfactor. Uv-werende kleding daarentegen, kan gelijk staan aan factor 50 (98% van de uv-straling wordt dan tegengehouden).

Hoe vaak moet je je baby met zonnebrand insmeren?

Om het tere babyhuidje goed te beschermen, kun je deze beste minimaal iedere 2 uur insmeren. Wees royaal met zonnebrand.

Als je baby toch verbrand is

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan je baby toch verbranden. Smeer zijn huid dan in met aftersun. Een lauw badje kan verkoeling bieden. Houd je baby de komende dagen in ieder geval helemaal uit de zon.