Kim Kruijff

Babykamer inrichten! Waar let je op?

Één van de leukste dingen als je zwanger bent is toch wel het inrichten van de babykamer! Welke kleurencombinatie kies je, welke style kies je of voor welke commode ga je? Allemaal belangrijke dingen om over na te denken. Maar wat is nu nog belangrijker om op te letten? In dit artikel hebben we een aantal handige tips voor een mooi, comfortabel en veilig babykamertje. Lees snel verder!

De plaats van het bedje!

Wanneer je het babykamertje gaat inrichten let goed op waar je het bedje van de baby plaatst. Het is namelijk niet handig om het wiegje of het ledikantje te dicht bij het raam te plaatsen. Het kan namelijk best tochten en je wil niet dat je baby een verkoudheid krijgt. Vlak naast de verwarming is ook af te raden. Je kindje kan het snel te warm krijgen in bed als de verwarming aanstaat. En last but not least…. zet het bedje niet naast een stopcontact of binnen handbereik van (gordijn)snoeren.

Zet het ledikantje het liefst op een plek waar jij vanuit de deuropening je kleintje ziet liggen. Vanuit die plek kan je makkelijk in de gaten houden of je kleintje lekker slaapt.

Wat is de beste plek voor de commode en kast?

Als eerste is het belangrijk om goed en praktisch naar de babykamer te kijken. Want als je het bedje in de ene hoek zet, hoe kom je dan bijvoorbeeld bij de commode zonder te struikelen over opbergers of die leuke schommelstoel.

Wanneer je kleintje op de commode ligt, dan heb je wel alle spullen binnen handbereik nodig. Want als een schone romper in de kast aan de andere kant van de kamer ligt, is dat natuurlijk ontzettend onhandig. Dus zorg dat de babykamer zo logisch en handig is ingericht om het voor jezelf allemaal een stukje makkelijker te maken.

De meubeltjes

Begin op tijd met het uitzoeken en bestellen van meubeltjes voor de babykamer. Vaak is de levertijd tien tot twaalf weken en een matrasje in de hoek is geen optie voor je pasgeboren baby. Schilder trouwens de muren ook al een paar maanden van te voren, zodat je baby niet in verfdampen hoeft te slapen.