Kim Kruijff

15 leuke babyweetjes!

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Er gaat een wereld voor je open. Er is zoveel te lezen en te ontdekken over je zwangerschap en over baby’s. Ben je al mama? Dan kun je dat helemaal beamen. Over baby’s en kinderen raak je nooit uitgepraat. Maar wist je bijvoorbeeld dat…

  1. Samen slapen heel goed is voor moeder en kind?
  2. Een baby ongeveer 10.000 smaakpapillen heeft? Niet alleen op de tong maar ook aan de binnenkant van de wangen en het gehemelte.
  3. Ongeveer 80% van de baby’s geboren wordt met een soort vlek? Aardbeienvlek, ooievaarsbeet of wijnvlek wordt het genoemd. Twee van mijn kinderen hadden een ooievaarsbeet. Ikzelf trouwens ook!
  4. Een baby direct na de geboorte de geur en de stem van zijn moeder herkent? Het duurt een paar weken voordat hij het verschil kan zien tussen de moeder en iemand anders.
  5. Uit onderzoek is gebleken dat baby’s die geboren worden met een keizersnede vaker ademhalingsproblemen hebben dan vaginaal geboren baby’s? Waarschijnlijk heeft dit te maken met een bepaald hormoon dat enkel wordt aangemaakt gedurende een vaginale bevalling.
  6. Er een hoop beroemde premature baby’s zijn? Wat dacht je van Albert Einstein, Picasso, Stevie Wonder, Napoleon, Mark Twain, Isaac Newton en Winston Churchill?
  7. Een baby tot de leeftijd van ongeveer 7 maanden kan ademhalen en slikken tegelijk?
  8. De grootste baby ooit bij zijn geboorte 10.8 kilo woog?
  9. De gemiddelde baby ongeveer 7500 luiers per jaar gebruikt?
  10. De beste leeftijd om een kind te krijgen lichamelijk gezien 22 jaar is? Een baby heeft dan de grootste overlevingskansen. Jong moeder worden is dus alleen maar goed.
  11. Een pasgeborene in staat is om op eigen kracht de borst van zijn moeder te vinden.
  12. Meisjesbaby’s gemiddeld iets langer in de baarmoeder verblijven dan jongensbaby’s?
  13. De lichtste baby ooit die in leven is gebleven bij de geboorte 251 gram woog?
  14. Het zicht het minst ontwikkelde zintuig is na de geboorte?
  15. Baby’s een voorkeur hebben voor vrouwenstemmen?