Eerste Sinterklaas met je kindje!

De eerste keer Sinterklaas vieren met je kindje is natuurlijk ontzettend leuk. Als je baby nog klein is, krijgt hij weinig mee van Sinterklaas. Toch vind je het misschien leuk om deze traditie als gezin samen te vieren. Je kan ervoor kiezen om het feest thuis te vieren, of samen met vrienden en familie. Je hoeft natuurlijk nog niet Sinterklaas en al zijn Pieten uit te nodigen. Een klein feestje, met een sinterklaascadeautje, een gedicht, wat versiering en een chocoladeletter is vaak meer dan voldoende.

Het schoentje zetten
De schoen zetten doe je niet perse voor je kindje. Als je baby nog een ouder broertje of zusje heeft, zet je automatisch ook het babyschoentje, want het zou raar zijn als het jongere broertje of zusje niets van de Sint krijgt.

Het feest!

Een schoen zetten is leuk, maar het echte feest is natuurlijk op 5 december: Pakjesavond! Deze avond is een feest voor iedereen en reuzespannend voor kinderen. Hoewel je baby Pakjesavond nog niet begrijpt, vind je het misschien wel gezellig om het samen als gezin te vieren.

Let wel op! Het is begrijpelijk dat je je kind wilt verwennen met pakjesavond, maar dat willen opa en oma, oom en tante en de rest van de familie waarschijnlijk ook. Soms kan het voor een kind gewoon te veel zijn; al die aandacht en cadeaus. En overdaad schaadt.