Kim Kruijff

Wat zijn de populaire babynamen van 2019?

Verwacht jij dit jaar een baby en ben je nog op zoek naar dé perfecte naam? Wij zetten de trends op een rijtje. Laat je inspireren!

De afgelopen jaren vind je steeds dezelfde namen terug in de lijsten met populaire namen. Zo worden er elk jaar veel meisjes geboren die Julia, Emma, Sophie en Tess heten. Bij de jongens zijn Noah, Sem, Lucas en Levi al jaren heel populair.

Korte babynamen

Korte babynamen is een babynamentrend die al een aantal jaren aanwezig is. De meeste namen bestaan uit één of twee lettergrepen. Vooral jongensnamen zijn het liefst zo kort mogelijk. Denk hierbij aan Sem, Sam, Max en Finn. Ook het aantal letters waaruit de naam bestaat, is minimaal. De meeste populaire babynamen bevatten slechts 3 of 4 letters, en deze trend zet zich in 2019 verder voort.

Meisjesnamen die eindigen op een A!

Meisjesnamen die eindigen op een A zijn hot. Julia, Mila, Yara, Anna, Fenna, Nora… moeten we nog even doorgaan? Bij jongensnamen komt vooral de combinatie met ai of ay veel voor. Denk aan Waylon, Jayden en Djaylano.

Nederlandse namen

Veel namen uit de top 20 populairste babynamen komen alleen in Nederland voor. De meisjesnamen Noor, Saar, Evi of Lieke zal je niet snel in het buitenland tegenkomen. Ook Noud, Bram, Mees of Daan zijn namen die je niet in andere landen hoort. Internationale namen doen het in 2019 ook nog goed, maar namen uit ons kikkerlandje doen het nét even beter.