Kim Kruijff

Voordelen van borstvoeding

Borstvoeding geven is een mooi, intiem moment tussen jou en je baby. Het zorgt er bovendien voor dat je baby een perfect afgestemde mix van voedingstoffen en afweerstoffen binnenkrijgt. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert om de eerste zes maanden exclusief borstvoeding te geven. We hebben nog een aantal voordelen voor je geselecteerd waarom borstvoeding geven zo belangrijk is.

1. Het is goed voor de gezondheid van je baby. Zo beschermt het je baby tegen maagdarm- en luchtweginfecties en heeft hij minder kans op een middenoorontsteking. Ook op de lange termijn heeft borstvoeding tal van positieve gezondheidsvoordelen voor je baby.

2. Het is óók goed voor je eigen gezondheid. Borstvoeding geven wordt in verband gebracht met een verlaagd risico op het ontwikkelen van diabetes type 2, hoge bloeddruk en reumatoïde artritis. Daarbij geldt: hoe langer je borstvoeding hebt gegeven, hoe minder kans op deze ziekten.

3. Je hoeft je geen zorgen te maken of je baby de juiste voedingsstoffen krijgt. Moedermelk is een levende substantie, die zich helemaal aanpast aan de leeftijd van je baby en wat hij op dat moment nodig heeft. Zo bevat het altijd precies de juiste voedingsstoffen, in de juiste hoeveelheid.

4. Je hebt borstvoeding altijd bij je. Het maakt niet uit waar je bent of wanneer je baby honger heeft; je tovert zijn voeding zo uit je shirt.

5. Geen gedoe met opwarmen: jouw melk is altijd op de perfecte temperatuur.

6Nog leuker: de zwangerschapskilo’s gaan er iets sneller af. Waar dit precies door komt, is nog niet bekend. Maar ach, het werkt!